Örgü Modelleri | Anlatımlı | Örgü Dünyası

Site Rengi

Cilveli ilmekler örgü modeli

Cilveli Örgü modelleri genellikle bebek örgü modelleri ve kadın yelek örgülerinde kullanılan bir tür örgü modelidir. Şimdi sizlere naçizane Cilveli ilmekler örgü modellerinin yapılışının bir kısmını makalemizde anlatacağız bir kısmını da en alttaki videodan izleyebilirsiniz. Ayrıca altta bulunan resimlere bakarak tüm sevdiklerinize örebileceğiniz örgü modellerini görebilirsiniz.

Cilveli ilmekler örgü modeli örneğimiz 3 ilmek ve katlarından oluşmaktadır. 3- 6- 9 – 12 katlayarak 4 kenar ilmeği oluşturuyoruz. Kenar ilmeğini alıp 1 ilmek doluyoruz. Ardından 1 ilmek ters örüyoruz.  1 ilmek alıp 1 dolayıp 1 ilmek düz örüyoruz. Aynı düzlemde örüyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken 1 ilmeği dolamak. Lütfen bunu karıştırmayın. Örgümüzü ters örmüştük. Şimdi arkaya çeviriyoruz. Aslında burası ön yüzümüz olacak. 1 alıp bir önceki ilmekler de doladığımız ilmekleri burada serbest bırakıyor ilmeğimizin boyunu uzatıyoruz. Bu şekilde 3 ilmek boyu uzatıp, ilk ilmeği diğer ikisi üstünden atlatıyor bırakmıyoruz. Ardından 2 ilmeği şişe alıp 3 ilmek düz örüyoruz. Bu işlemi tekrar ediyoruz. Tekrardan bir ilmeği doluyor 3 ilmek boyu uzatıp baştaki ilmeği iki ilmekten atlatıp bırakamadan 2 ilmeği de şişe geri alıp düz örüyoruz. Bu ilmeği böyle uygulamaya özen gösterelim. Bakın Cilveli ilmekler örgü modelimize, ilmeğimize şeklini ve şemailini veren kısım burasıdır. Lütfen bu kısmı çok iyi anlayıp uygulamalısınız.

Cilveli ilmekler örgü modeli için bir sonraki işlemimiz için alttaki videoyu izleyin.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.