Dantel Raf Örtüleri

Dantel Raf Örtüleri Malzemeleri:

  • 20 numara kahverengi ebruli dantel ipliği
  • Çelik tığ
  • No: l,25mm

Dantel Raf Örtüleri yaparken dikkat edeceğiniz ölçü ve gerginlik için sayfanın en altındaki şekli inceleyiniz.  1.model:A 2.model:B olarak ifade edilmektedir.

 1.MODELdantel-modeli1

 

2.MODEL

 

dantel-modeli2

Dantel Raf Örtülerinden 1. modelin yapılışı:

Model A: Bant kısmı: Sıra 1: temel zincir olarak 13 zincir ilmeği çekin ve sıranın ilk çift britini yapmak için 3 zincir atın ve 12 çift brit yapın, işi başa çıkın. Sıra 2: ilk çift brit yapmak için 3 zincir atın, 3 çift brit, 3 zincir, 2 ilmek atla, 1 brit, 3 zincir, 2 ilmek atla, 4 çift brit. işi başa çıkın. Sıra 3: ilk çift brit yapmak için 3 zincir atın, 3 çift brit, 5 zincir, 4 çift brit. işi başa çıkın.
istediğiniz uzunluğa ulaşana kadar sıra 2 ve 3’ü sıra ile tekrar edin. Yaptığınız sıra sayısının 8’in katları olduğundan emin olun. ipliği kesin.

Motif: sıra 1: Beyaz ok ile gösterilen yere bir kapatma zinciri yapmak için ipliği katın ve ilk çift brit yapmak için 3 zincir atın ve daha sonra şemada gösterildiği gibi şu ifadeyi tekrar edin *2 zincir,l çift brit (ağ)*, işi başa çıkın. Sıra 2: Zincir halkası kadar bir kapatma zincir ile birlikte ileriye doğru çalışın, ilk çift brit yapmak için 3 zincir atın, aynı halka içine iki tane daha çift brit yapın, daha sonra şu ifadeyi tekrar edin*4 zincir, 3 ağ atla, 3 adet ikili çift briti birlikte çalışın (sembolleri destekleyen ifadelere bakın), bir sonraki ağ içine 3 ikili çift briti birlikte ve 4 zincir yapın, 3 ağ atlayın, bir sonraki ağ içine 3 çift brit yapın, işi başa çıkın. Sıra 3-6: Sembolleri destekleyen ifadeler ve şemada gösterildiği gibi devam edin. Şemada gösterilen ilmek kadar kapatma zincirleri ile birlikte ileriye doğru çalışarak, sıra 4 ve 6’dan başlayın. Sıra 6’nın tamamlanması sonucu, ipliği kesin.

 Dantel Raf Örtülerinden 2.Modelin Yapılışı:

MODEL B: Bant kısmı: Sıra 1: Temel zincir olarak 6 ilmek atarak başlayın, ilk ikili çift briti yapmak için 4 zincir atın, 5 ikili çift brit. işi başa çıkın. Sıra 2: ilk ikili çift briti yapmak için 4 zincir atın, 1 ikili çift brit, 2 zincir, 2 ilmek atlayın, 2 ikili çift brit. işi başa çıkın.
İstediğiniz uzunluğa ulaşana kadar sıra 1 ve 2’yi sıra ile tekrar edin. Yaptığınız sıra sayısının 3’ün katları olduğundan emin olun. ipliği kesin.

Motif: Sıra 1: Beyaz ok ile gösterilen yere bir kapatma zinciri yapmak için ipliği katın, ilk ikili çift briti yapmak için 4 zincir atın, daha sonra şunu tekrar edin:*3 zincir, likili çift brit (=ağ)*. işi başa çıkın. Sıra 2:1 zincir,l brit, daha sonra *2 zincir, 1 ağ atla, önceki sıranın ikili çift britine 1 brit (şemaya bakın)* yapın. İşi başa çık. Sıra 3-5: Sembolleri destekleyen ifadeler ve şemada gösterildiği gibi devam edin. Takip eden ilmek kadar kapatma zincirleri ile birlikte ileriye doğru çalışarak, sıra 4’den başlayın. Sıra 5’in tamamlanması sonucu, ipliği kesin.

Etiketler:


Yazımızı paylaşın:




Yorum yapın:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git