Anlatımlı Örgü Bebek Elbise Modelleri

Hanımlar bu yazımızda sizlerle bebek elbise modellerimizi paylaştım. Bu modellerimiz içinden sizler için kırmızı beyaz olan bebek elbisemizin yapımını paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz;
Elbisemizi örmeye yakadan başlayacağız. 4 mm şiş ile 44 ilmek atalım. 1 haraşo sırası 2 sıra ördükten sonra 1 sıra delikli ajur ve
1 haraşo sırası yapalım. Kol ve beden ilmeklerini ön 7 + 1 + kol 7 + 1 + 12 arka + 1 + 7 kol + 1 + 7 ön olarak ayıralım. Artırmalarımızı her düz yüzde 1 er işaret ilmeğimizden önce ve sonra yapacağız. Kolları haraşo, ön orta
2 şer ilmeği haraşo geri kalanını ve arka bedeni düz örgü yapalım. Kollardaki haraşo sıramız 11 olduğunda 1 sıra ajur yapalım. 2 sıra daha haraşo ördükten sonra kol ilmeklerini kapatalım.
Ön parçaları tek şişte toplayalım ve 5 mm şişe geçelim. İlk 7 ilmeği ördükten sonra 1 ilmek örüp 1 ilmek artıralım. Son 7 ilmeğimizi artırma yapmadan örelim. 65 ilmeğimiz olur. Artırmalarımızı robadan 10 cm ve 15 cm sonra her iki yandan 1 er ilmek yaparak tamamlayalım. Etek örgü boyumuz 22 cm olduğunda 2 haraşo sırası + 1 sıra ajur + 2 haraşo sırası ördükten sonra bitirelim.
Arka beden 38 ilmektir. 5 mm şişimize geçerken her iki baştan 1 er ilmek arıtalım ve büzgü işlemini ön beden ile aynı uygulayalım.
Beden ajuru ilk sırada 5 ilmek ör + ip at ve ikisini bir al + 7 ilmek ör deseni tekrarla. Çarpar ajur deliklerini 6 sıra sonra baştan 2. ilmeğe ve bir önceki ajurların ortasına gelecek şekilde uygulayalım.
Dikiş Yan dikişlerini yapalım. Düğmelerimizi dikelim. Kolay gelsin hanımlar…


Yazımızı paylaşın:




Yorum yapın:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git